Nova competició Internacional d'Atletisme

Nova competició Internacional d'Atletisme

10/07/2020, 19:07 / 0 comentari(s)

Aquest any el calendari internacional de la Federació Andorrana d'Atletisme tindrà una nova competició, arrel de les demandes dels païssos més petits a la Europa. El nou president, va recolçar desde un començament aquesta iniciativa que durant el proper més al cogrés de la Europea esperem s'acabi de consolidar.

El nou president de la Associació Europea d'Atletisme, Svein Arne Hansen (que va visitar Andorrà fa 4 anys) i el seu Consell van acordar subvencionar a la Associaió d'Atletisme dels Petits Estats d'Europa per crear i organitzar una nova competició que bensegur podria afectar a alguns atletes andorrans.

Donat el salt de nivell important que hi ha entre Jocs Petits Estats o Copa dEuropa i els Campionats d'Europa , la majoria dels membres de l'Associació dels Petites Estats reclamava un recolçament més específic per als atletes dels petits estats per ajudar a pujar el nivell dels atletes i dels països més petits, sobretot en l'any que el calendari internacional es menys propici a nivell colectiu.

Com a consequencia d'aquestes diverses reunions que s'han dut a terme durant els darrers dos anys a diferents congressos i competicions (on hi han participat diferents membres de la FAA), es va arribar a la conclussió que una competició d'un nivell intermig era una molt bona opció per motivar i sobretot competir i millorar el nivell per tots els atletes dels petits estats, tant es així que hi ha hagut 9 païssos més acceptats a participar en aquesta competició.

Aquesta competició que tindria lloc per primer cop al juny del 2016, està previst que si te èxit es dugui a terme cada any olímpic. El reglament està en la fase final de la seva construció però s'està parlant d'un total d'uns 18 païssos, els 9 dels petits estats i bona part dels païssos de la 3a divisió de la Copa d'Europa. El format s'està definint però tot apunta a un programa reduït, una o dues jornades, però amb unes mínimes exigents però assequibles pels millors atletes andorrans. Si la comissió organitzadora segueix la línia marcada el més probable es que sigui una competició que tingui un nivell esportiu clarament per sobre dels Jocs dels Petits Estats però per sota dels Campionats Europeus. I pot ser una competició molt adequada per competir i pujar el nivell pels atletes andorrans més destacats.