Campionat del Món d'Atletisme

Campionat del Món d'Atletisme

25/10/2020, 14:10 / 0 comentari(s)

La FAA participarà al campionat del món d'atletisme de la IAAF que es celebrarà a Beijing a final de mes. Segons el reglament de la IAAF, per tots aquells païssos que no tenen cap atleta que hagi assolit una de les dures mínimes de participació, (entre 50 i 60 païssos anualment, dels més de 200 que hi participen) la IAAF possa a dispossició de tots ells 1 invitació (wild card), completament gratuïta, per 1 sol atleta sigui masculí o femení, i tot i així te una serie de condicionants abans de donar-les (hi ha proves on es impossible la invitació, altres on va per rànking, altres on depen del nivell de la marca de l'atleta, i finalment alguna on es més senzill).

La FAA per atorgar aquesta invitació possa un reglament on els atletes de totes les disciplines poden tenir accès però finalment la FAA només pot propossar al primer del nostre rànking i la IAAF l'accepta o no, segons ells consideren.

En aquests cas la nostra representant serà la CLÀUDIA GURÍ MORENO del Club Esportiu Sant Julià (recent finalista als campionats d'Espanya absoluts en dues de les seves tres proves, i on va ser la única atleta andorrana que es va poder classificar per aquest campionat).

I la prova on participarà serà el salt de llargada, que es durà a terme el proper dijous dia 27 d'agost a les 10h20 del matí hora local (les 04h20 hora d'aquí) al famós estadi "Bird Nest" de Beijing.

 

Congrés de la IAAF

Durant el mundial d'atletisme es celebrarà també el congress anual de la IAAF, on aquest any hi haurà eleccions a President i a tot el Consell Directiu (no es el president qui escull al seu equip, sinó que tots ells son elegits). Per la IAAF la participació (a part de correr ells amb les despesses) es capdal per poder tenir ajuts econòmics i invitacions pels campionats.

El President de la FAA, Víctor Martínez, no podrà participar per motius personals, però hi enviarà a un representant que serà també el oficial acompanyant de l'atleta al campionat.