Acords RFEA - FAA

Acords RFEA - FAA

27/10/2020, 18:10 / 0 comentari(s)

Darrerament la FAA ha realitzat alguns acord amb la Real Federación Española de Atletismo que està donant beneficis a atletes i tècnics andorrans.

 

Acords de formació

La FAA està tot just ara acabant un curs de formació de monitors, juntament amb la Escuela Nacional de Entrenadores de la RFEA.

Un total de 19 alumnes es van inscriure al curs, entre els que destaquen il·lustres atletes andorrans com el 5 cop olímpic Toni Bernadó, que sense deixar la seva carrera atlètica està iniciant la seva formació com a tècnic. Altres atletes internacionals en actiu que comencen la seva formació amb aquest primer curs de tècnic són, Marcos Sanza, Miquel Vílchez, Mikel de Sa o Carles Gómez.

L’avantatge més gran ha estat el fet de poder portar la formació a Andorra, i adaptar els horaris, ja que sinó aquesta formació s’ha de realitzar de manera intensiva en un més a algunes poblacions espanyoles.

La formació de la Escuela Nacional de Entrenadores de la Real Federación de Atletismo, compta amb 3 nivells. Durant aquest 2015 s’ha realitzar el primer nivell, que acabarà el gener del 2016, i també previst que el segon nivell, “Entrenador de Club d’Atletisme” es pugui realitzar a Andorra durant el segon semestre del 2016.

D’aquesta manera els futurs tècnics podran formar-se de manera més senzilla, ja que normalment es combina amb altres estudis o alguna feina, i també econòmica, ja que a més d’evitar el viatge i l’allotjament, el preu es més reduït. Tot això gràcies als ajuts internacionals aconseguits a través del Comitè Olímpic Andorrà i l’aportació de la FAA.

 

Acords participació a concentracions

La FAA també va arribar a l’acord perquè els millors atletes andorrans puguin participar a les diferents concentracions que la RFEA faci amb els seus especialistes de les diferents proves o sectors.

Aquest acord beneficiarà directament als atletes que d’aquesta manera podran gaudir de estades amb els millors especialistes espanyols de la seva especialitat i dels millors tècnics espanyols.

Ela atletes que podran beneficiar-se, i que es el que es va acordar amb la RFEA, es tots aquells que estan participant de manera regular als Campionats d’Espanya de la seva categoria, es a dir que han acreditat un nivell suficientment alt. El que farà que els atletes que hi participin tinguin un nivell igual o proper als atletes convocats.

Els primers en gaudir seran el Pol Moya i la Clàudia Gurí. En Pol participarà a la concentració de Júniors i Promeses del sector de mig fons a Cordova. I pel seu costat la Clàudia prendrà part en la concentració de salt d’alçada absoluta que es celebrarà al CAR de Sant Cugat, on entre altres estarà la millor atleta espanyola de tots els temps, Ruth Beitia.

De la mateixa manera, s’està treballant per assolir el mateix acord amb la federació francesa.